13. september markeres flere steder i Europa som den internasjonale testamentdagen. Deltakerne i Det gode testament benyttet anledningen til å takke giverne.
– Det kjennes godt å kunne gi en stor takk til de som støtter oss med en arvegave. Der vi ikke har muligheten til å takke giveren direkte, håper vi på å kunne nå frem til de nærmeste pårørende. Uten denne type gaver ville mye av organisasjonenes arbeid falt bort, sier Øivind Christensen, leder av arveutvalget i Fundraising Norge.
For fjerde året på rad har deltakerne i Det gode testament brukt testamentdagen til å takke giverne.
– Vi takker giverne gjennom nyhetsbrev, Facebook-annonsering og puff-annonser. I tillegg så har deltakerne i Det gode testament fått materiell som kan brukes i egne kanaler, sier Christensen.
Arvegaver ga Norges første gratis dyreklinikk
Lisaklinikken som drives av Dyrebeskyttelsen Norge er et eksempel på hvilken betydning testamentariske gaver har for organisasjonenes arbeid. Her kan dyreeiere som ikke har råd til å betale for veterinærtjenester få gratis behandling til dyrene sine.
– Lisaklinikken er et tydelig eksempel på hvor mye godt en organisasjon kan gjøre med en arvegave. Selv om vi merker at stadig flere snakker om testament, så er det fortsatt mange som ikke vet om muligheten til å gi en slik gave til sin hjertesak, sier Christensen.
Fra en kampanje til always on
Det gode testament startet som en felles informasjonskampanje i 2018. Siden har det utviklet seg til å bli et helårsprogram. Organisasjonene betaler deltakerkontingent etter en trappetrinnsmodell. Budsjettet dekker blant annet massekommunikasjon ut mot publikum, eget materiell til organisasjonene, nyhetsbrevutsendelser og månedlige annonser på Facebook.
Nytt i 2023 var samarbeid med Advokatforeningen og en digital testamentbygger levert av Justify. I tillegg arrangeres det Arveforum to ganger i året som er en arena for kunnskapsdeling og nettverksbygging.
– Jeg oppfordrer alle medlemmer i Fundraising Norge til å bli med i Det gode testament, avslutter Christensen.