DM-dagen 2024

Et illustasjonsbilde av et brev som flyr inn i en postkasse med hjerter svevende rundt. Bildet er generert av kunstig intelligens.
Bildet er KI-generert.

Dato: 11.04.2024
Tid: 09.00 – 14.00
Sted: Sentralen

DM`en og utsendelser på papir blir til stadighet spådd sin undergang, med den forrige Fundraisingrapporten viser at DM stod for hele 18 prosent av organisasjoners inntekt.

På årets DM-dag vil du høre fra organisasjoner som har lykkes med DM. Du får ferske tall fra rapporten Givertrender 2023 av Posten Bring og du lærer hvordan du skal sette opp en DM.

På programet:

  • Givertrender 2023 ved Dag Ulvatne Hansen og Audun Berge i Posten Bring
  • DM – slik gjør du det! ved Ola Wiig-Hansen
  • Erfaringer fra DM-arbeid ved Hanne Buller i Sykehusklovnene og Charlotte Grette Osmundsen i Norsk Nødhjelp
  • Tips når du skal lage en DM ved Anne Helene Tangen i X-IDE

Se utfyllende program under. Spørsmål til arrangementet? Kontakt Charlotte Arnø Storebakken på charlotte@fundraisingnorge.no.

Utfyllende program

Dag Ulvatne Hansen og Audun Berge i Posten Bring.

Presentasjon av rapporten Givertrender 2023 av Posten Bring

Dag Ulvatne Hansen er Key Account Manager i Posten Bring og har vært rådgiver for kunder av Posten Bring siden slutten av 90-tallet. Audun Berge har lang erfaring som analytiker i Posten Bring og har siden 2011 hatt spesielt ansvar for effekttesting av kunders kampanjer.

På DM-dagen vil Dag og Audun presentere funnene i rapporten Givertrender 2023.

Ola Wiig-Hansen, tidligere ansatt i Unicef Norge. Han har på seg blå skjorte og sitter i en hagestol.

Hvordan lage en DM?

Ola Wiig-Hansen har jobbet med DM siden 1996, og startet som fundraiser hos UNICEF Norge i 2004. Han arbeid har ført til en inntjening på over 500 millioner kroner.

På DM-dagen tar Ola deg gjennom det du må tenke på når du skal lage en DM: budskap og argumentasjon, hensyn til tekst, bildevalg, layout, vedlegg og KPIer.

Hanne Buller i Sykehusklovnene. Hun har på seg en hvit t-skjorte og står ute i bybildet.

Hvordan jobber Sykehusklovnene med DM?

Hanne Buller jobber hos Sykehusklovnene som rådgiver fundraising. Hun har en bachelor i utviklingsstudier og mastergrad i menneskerettigheter. Hanne har jobbet i innsamlingsbransjen siden 2019.

Sykehusklovnene begynte aktivt med utsendelse av DM i 2023, etter å ha utarbeidet ny fundraisingsstrategi for 2023-2027. Hanne deler erfaringer og resultater fra utsendelse av DM så langt.

Erfaringer fra Norsk Nødhjelp

Charlotte Grette Osmundsen har jobbet for Norsk Nødhjelp siden 2014 Hun er ansvarlig for privat fundraising, kommunikasjon og giveroppfølging. Charlotte spesialiserer seg på DM som grunnpillar i innsamling og relasjonsbygging med givere. 

Se alle arrangement hos Fundraising Norge.