Værmelding for ideell-, humanitær- og frivillig sektor

Tunge uværsskyer lå som et teppe over hovedstaden en morgen sent i september. Vi kjente oss spente og bestemte da vi slo opp paraplyene og gikk ut i regnet. En liten delegasjon fra Fundraising Norge, med kurs mot stortinget, og med et skriftlig krav om forandring i hendene.

Styreleder i Fundraising Norge, Karl Magnus Rodhe Næss.

Uværsskyene har de siste årene vært mange. Og store. Verden har gjennomgått store forandringer bare de siste tre årene. Forandringer som påvirker privatøkonomien, politikken og ikke minst den tryggheten vi nordmenn har kjent på de siste tiårene. Pandemi, krig i Europa, energikrise, global klimaustabilitet og raskt økende levekostnader. En perfekt storm som rammer de fleste – også alle oss som finansierer vårt formålsarbeid gjennom bidrag fra befolkningen. 

Vår felles paraply 

I ly av været, under våre paraplyer på Løvebakken så vi at stortingspolitikere og partisekretærer åpnet sine paraplyer og kom ut til vår lille delegasjon. For å møte oss, for å diskutere med oss, og for å lytte til vårt krav om at givernes rett til skattefradrag skal være uendret. Forslag om å endre på de små skattefordelene giveren har, er en uværssky som må bekjempes.

Paraplyorganisasjonen Fundraising Norge representerer over halvparten av ideell, humanitær- og frivillig sektor, og jobber på vegne av alle organisasjoner som helt eller delvis skaffer sine inntekter gjennom støtte fra befolkningen. En paraplyorganisasjon som samler krefter blant sine medlemsorganisasjoner for å være en tydelig og handlekraftig pådriver når vi aner uvær.

Fellesskap gir forandring 

På Stortinget var talen klar fra en av representantene fra finanskomiteen: Ingen politikere kan se bort fra et krav som er signert av over 50 generalsekretærer og som har en hel bransje i ryggen. Når en bransje står sammen gir det den nødvendige politiske tyngden som skal til for å drive en sak videre mot endring. 

Vi vet ikke hvordan fremtiden ser ut, men vi vet at vi ikke har skyfrihimmel i vente. Sammen vil vi kunne sette opp et forsvar mot en uværssky av gangen, og trolig gjøre utfordringer om til muligheter. Det som kreves er en godt organisert bransjeorganisajson – en paraply som vi alle kan stå under, og som vi alle er ansvarlige for å vende den veien den gir mest ly.

Engasjer deg i Fundraising Norge. Bidra med å stake ut kursen i stormenes tid.