Introduksjon til politisk arbeid

Bilde av Stortinget.

Dato: 29.02.2024
Tid: 12.30 – 15.30
Sted: Sentralen, Øvre Slottsgate 3, 0157 Oslo. Møterom P1

Velkommen til introduksjonskurs til politisk arbeid.

Dette kurset passer for deg som er ny i faget eller som ønsker å få en repetisjon. Her får du også mulighet til å møte bransjekollegaer som jobber politisk.

På programmet:

Slik fungerer statsapparatet: «En introduksjon til hvordan stortinget, regjeringen og byråkratiet jobber»
Ved Julie Bremnes fra Arbeiderpartiet

Slik fungerer partiapparatet: «En introduksjon til hvordan partiene tenker og jobber»
Ved Jonas Bugtene Boulifa fra Miljøpartiet De Grønne

Erfaringsutveksling: slik jobber organisasjonene politisk
Ved Signe Horn fra Voksne for Barn og Sten Mange Berglund fra Stiftelsen Norsk Luftambulanse. De vil dele sine beste tips og triks med deg. Begge er en del av Fundraising Norges politiske utvalg, og har lang erfaring med politisk arbeid.

Få tips til egen strategi
Avslutningsvis deles vi opp i mindre grupper slik at du får med deg tips og verktøy som du kan bruke i egen organisasjon. Ellen Arnstad, daglig leder i Sykehusklovnene, deler av sin erfaring og leder denne sesjonen.

Om foredragsholderne:

Julie Bremnes

Julie har en bachelor i statsvitenskap og en mastergrad teknologi, innovasjon og kunnskap fra Universitetet i Oslo. Hun har jobbet i Arbeiderpartiet siden mai 2023, og er nå rådgiver for næringspolitikk for partiet på Stortinget. Hun har bakgrunn fra AUF og Arbeiderpartiet i Harstad og Troms, og har tidligere jobbet med et bedriftssamarbeid på havplast i Vesterålen, samt som rådgiver for Nordland, Troms og Finnmark fylkeskommuner i Brussel.

Jonas Bugtene Boulifa

Jonas har bred erfaring fra politisk arbeid både som tillitsvalgt og folkevalgt på kommunenivå. Han har tidligere vært leder i Trondheim MDG, ansatt på MDGs sentrale partikontor og sitter nå i partiets nasjonale programkomité.

Signe Horn

Signe er generalsekretær i Voksne for Barn Hun har bred ledererfaring fra ulike virksomheter og kjenner de politiske prosessene, både fra regjeringsapparatet som politisk rådgiver og fra Oslo-politikken som blant annet byråd, komiteleder og rådgiver.

Ellen Arnstad

Ellen har vært toppleder i over 20 år, og har vært sjefredaktør for merkevarer som Henne, KK og Se og Hør. Hun grunnla magasinet Henne i 1994 og har vært en tydelig stemme som samfunnsdebattant innenfor områder som lederskap, likestilling og andre verdispørsmål. Hun er i dag daglige leder for Sykehusklovnene, noe hun omtaler som sin «drømmejobb».

Se også: