Nok et annerledes år

Da 2020 gikk over i 2021 tenkte vi at det ville være slutt med digitale møter og livet ville blir mer som før pandemien. Dessverre ble det ikke slik. 2021 ble likevel et år med utvikling for sektoren.

Portrettbilde av Siri Nodland, generalsekretær i Fundraising Norge. Hun har på seg hvit bluse og står foran et vindu.
Foto: Ingvild Vaale Arnesen.

Sammen har vi hatt mange gode møter. Vi har laget et spennende opplæringsprogram med vårt engasjerte Fagråd. Vi har hatt utallige frokost-, medlems- og utvalgsmøter. Sammen har vi lært av hverandre og løftet frem de beste eksemplene. Vi savner de fysiske møtene, men har vendt oss til interaksjon digitalt. Heldigvis. Fordi det ser ut til å vare en liten stund til.

Noe av det vi er mest stolte av dette året er etableringen av sertifiseringen på Norges Handelshøyskole. Akademia bekrefter med dette at fundraising er et fagfelt som vil ha større betydning fremover.

I 2021 har vi i administrasjonen jobbet i et forenklings- og digitaliseringsprosjekt, også kalt «Stimulab»-prosjektet. Det har vi gjort sammen med Brønnøysundregistrene, KS, Frivillighet Norge og Kulturdepartementet. Arbeidet skal føre til at det skal bli enklere å starte og drive en frivillig organisasjon. Det skal også føre til mer sammenhengende tjenester for rapportering og registrering i nasjonale registre. På vegne av våre medlemmer har vi løftet frem deres innspill og ønsker. Dette har blitt inkludert i arbeidet.

For de som ikke kjenner oss godt, ser 2021 ut som året vi endret logo og profil. Du som kjenner oss bedre, vet at vi har gjennomført et år med samme fokus på kompetanse og nettverk som før. Vi rigger oss for fremtiden med Institutt for Fundraising som blir ramme for alle kompetanseprogram.

Pandemien begynner å slite på mange. Vi ser at det å sørge for normal inntjening under de omstendighetene som til tider rår er utmattende. Samtidig ser vi nok en gang at vi er gode i kriser. Det er imponerende å se hvordan dere jobber.

Jeg avslutter med å takke for engasjement og solidaritet ovenfor bransjekollegaer siste året. Jeg vil også takke for den tilliten dere viser oss i Fundraising Norge. Takk også for solid innsats til styret, utvalgsledere og medlemmer.

På vegne av administrasjonen vil jeg ønske dere en velfortjent ferie.

Siri Nodland, generalsekretær.

Les også: