Endring i regler for SMS fra nyttår

Fra første januar 2022 vil nye givere via SMS måtte autentisere seg når de inngår en fastgiveravtale. Endringen gjelder ikke eksisterende avtaler.

Portrettbilde av Tove Mette Dramstad, daglig leder i Strex. Bildet er tatt ute og er i sort/hvitt.

Ingen endring i krav

Kravet om bruk av autorisasjon er ikke nytt. Til nå har Strex tillat sine kunder å bruke alternative løsninger der organisasjonene selv har vært ansvarlig for autentisering.

– Vi har over tid observert at kravet om autorisasjon ikke har blitt overholdt godt nok. Forbrukermyndighetene har nå en klar forventning om at Strex forvalter dette ansvaret, og det anses ikke som tilstrekkelig å henvise videre til organisasjonene, sier Tove Mette Dramstad daglig leder i Strex.

Fra januar vil funksjonen for autentisering ligge som en integrert del av Strex sin løsning.

– Strex vil forvalte dette ansvaret på vegne av, og i samarbeid med, den enkelte organisasjon. Organisasjonen kan også henvise til oss dersom giveren ønsker å se sine transaksjoner eller administrere avtalen. Vi mener dette gir verdiøkende funksjonalitet både for organisasjon og giver, forteller hun.

Gjelder kun nye avtaler

Autentisering gjøres bare en gang, ved selve avtaleinngåelsen. Eksisterende fastgivere vil ikke merke noe til endringene.

– Noen organisasjoner har meldt sin bekymring for endringen, og vi har jobbet for å imøtekomme behovene. Ved utsendelse til nye givere kan organisasjonen tilpasse informasjonen, samt være tydelig avsender. Målet er at vi sammen med organisasjonen skal gi giveren en smidig, sikker og trygg giverreise, avslutter Dramstad.

Aktuelt: