Ny leder av sertifiseringskomiteen i EFA

Siri Nodland går inn som leder for sertifiseringskomiteen i European Fundraising Association (EFA). Komiteen skal blant annet vurdere søknader om å utstede sertifiseringer innen fundraising i Europa.

Portrettbilde av Siri Nodland, generalsekretær i Fundraising Norge. Hun har på seg hvit skjort og står mot sort bakgrunn.
Siri Nodland gleder seg til å lede sertifiseringskomiteen i EFA. Foto: Ingvild Vaale Arnesen.

– Dette er et viktig ledd i det å profesjonalisere fundraising-faget i Europa. Ved å arbeide mer profesjonelt opprettholder vi givernes tillit og sikrer god bruk av pengene, sier Siri Nodland.

Et felles rammeverk

EFA-sertifisering et felles europeisk rammeverk for nasjonale aktører tilsvarende Fundraising Norge. Dette gjør det mulig sammen med akademia å utvikle nasjonale opplæringsprogrammer.

EFAs sertifiseringskomité reviderte og oppdaterte pensum i 2020 for å sikre at det gjenspeiler realitetene i dagens fundraising. I Norge vil sertifiseringen kunne tas på Norges Handelshøyskole, med foredragsholdere som er eksperter på norske forhold.

Ønsker at flere blir sertifisert

Foreløpig er det kun EFA-medlemmer som kan søke om å utstede sertifiseringen. I dag er 12 aktører godkjent. Komiteen håper på mange søknader i 2022.

– Det blir spennende å se hvem som søker godkjenning i 2022. Vi håper at flere av våre europeiske bransjekollegaer vil tilby dette til sine fundraisere, sier hun.

Øvrige medlemmer av komiteen er Andrea Caracciolo di Feroleto i ASSIF, Paul Dalby i Deutscher Fundraising Verband, Glenys Garth-Thornton i Chartered Institute of Fundraising, Ian MacQuillin i Rogare og Antonella Salvatore fra John Cabot University.

– Mange fundraisere kommer til yrket gjennom arbeidserfaring. Vi tror sertifiseringen gir en faglig tyngde. Målet er å styrke fundraisere i hele Europa, og vi er overbevist om at dette vil bygge en bransje med robuste standarder, avslutter Nodland.

Les også: