Møt oss på Arendalsuka 2024

Fundraising Norge deltar på årets store demokratifestival – Arendalsuka. I år inviterer vi til tre arrangement i samarbeid med våre medlemmer. Vi gleder oss til å møte alle sammen i august.

Lars Dahlgren, politisk rådgiver i Fundraising Norge. Han har på seg hvit skjorte og står mot et vindu.
Foto: Ingvild Vaale Arnesen.

Tekst: Lars Dahlgren, politisk rådgiver i Fundraising Norge.

Det er mellomvalgår og derfor ikke like intens valgkamp under årets Arendalsuke. Likevel går vi en spennende høst i møte, der de ulike fylkeslagene velger sine kandidater til stortingsvalget og partiene utarbeider sine partiprogram som de går til valg på. Selv om valgkampen ikke er helt i gang, er det store muligheter for å drive politisk påvirkningsarbeid.

Et tips fra meg til deg, er at det er tidlig i programprosessen det er enklest å få med nettopp din politikk! Ta kontakt med noen du kjenner som er engasjert i et parti og fortell dem hvorfor akkurat din sak er så viktig, det har nemlig vi gjort.

Her møter du oss i Arendal:

Tirsdag

Hva er fremtidens politikk for frivillig og ideell sektor?
Tirsdag 13. august, kl 12.00-13.00.
Frelsesarmeen Vestre gate 13-15

Midt i partienes programprosesser, og med en ny perspektivmelding til høsten, ønsker Fundraising Norge å høre fra lederne av programkomiteene hvilke tanker de har om norsk frivillig og ideell sektor i fremtiden. Hvilken rolle skal frivillig og ideell sektor spille? Hvordan sikrer vi gode nok rammevilkår for at frivillig og ideell sektor er en attraktiv arbeidsgiver? Vi gleder oss til å høre hvordan politikerne tenker om disse problemstillingene.

Onsdag

Frivillig og ideell sektors unnværlige rolle
Onsdag 14. august, 11.00-12.00
Frelsesarmeen Vestre gate 13-15

Frivillig og ideell sektor er en kritisk velferdsleverandør for det norske samfunnet, men hva om sektoren brått ble borte? I samarbeid med Knif og Menon Economics belyser vi hvordan frivillig og ideell sektor er samfunnskritisk ved å benytte oss av et tankeeksperiment.

Vi avslutter med en prat med politikere fra vårt fagfelt i familie- og kulturkomiteen hvor vi utfordrer til å tenke større om frivillig og ideell sektor.

Resultatene av regjeringens politikk for ideell sektor
Onsdag 14. august, 16.00-17.00
Kulturkammeret, Kirkegaten 2B, 4836 Tyholmen

I samarbeid med Kreftforeningen og Redningsselskapet presenteres en ny rapport på hvordan regjeringens politikk for frivillig og ideell sektor har påvirket på vår sektor sin evne til å levere samfunnskritiske tjenester. I lys av funnene fra rapporten lanserer vi nye forslag til en forbedret politikk for sektoren. Vi har også invitert et knippe politikere til å debattere forslagene våre.

Jeg og resten av teamet i Fundraising Norge gleder oss til å møte medlemmer, samarbeidspartnere og støttespillere under Arendalsuka! Hvis du har noen spørsmål eller kun ønsker å slå av en prat, så send en epost til lars@fundraisingnorge.no.

Aktuelt: